tiistai 29. maaliskuuta 2011

Tarharyhmä valmiina

Niin oli tomskut ja osa munakoisoista kasvanut sellaisiin mittoihin, että täytyi siirtää ne toiseksi lopullisiin ruukkuihinsa. Näissä ruukuissa he saavat majailla ja hyvän sään iskiessä mennä kasvihuoneeseen päivähoitoon. Vielä pari vuotta sitten se hyvä sää oli jo maaliskuussa, ja taimet muuttuivat äkkiä tanakoiksi ja tummanvihreiksi, kun niitä kiikuteltiin vähän väliä sisään ja ulos. Tänä vuonna taitaa ensiulkoilu tapahtua vasta huhtikuun loppupuolella.

Alkukasvattamossa on vielä muutama tomaatti ja munakoiso pitämässä seuraa paprikoille ja chileille. Toukokuusta kuulemma pitäisi tulla ennätyslämmin, joten kaipa sitä täytyy ens viikonloppuna sitten laittaa kesäkurpparit, kurkut ja taviskurpparit alkukasvatukseen, niin voivat sitten toukokuussa päästä kasvariin nauttimaan lämmöstä ja auringosta.

Hullulta kyllä tuntuu tällaisessa lymipyryssä ruveta herkkiä kasveja esikasvattamaan, kun on niin kamalan kaukainen se ajatus, että ne voisi joskus ulos istuttaa. Mutta on se kesä aina ennenkin tullut. Kai.

2 kommenttia:

  1. Minkä kokoisiin ruukkuihin laitoit tomaatit? Ovatko ihan runkotomaatteja?

    VastaaPoista
  2. Oiskohan puolen litran ruukkuja? Ne on niitä, missä yleensä perennoja myydään.
    Taitavat kaikki olla runkotomaatteja, tosin San Marzano on aika pensasmainen.

    VastaaPoista