maanantai 28. maaliskuuta 2011

Sulais nyt nuo lumet

Ostin mä sieltä Plantagenista jalopelargonejakin, kun en voi niitä vastustaa. Ovat niin kauniita ja jaksavat kukkia läpi koko kesän. Tuolla ne reppanat nyt ovat ahtaasti kodinhoitohuoneen nurkassa, eivätkä sieltä vielä parin kuukauteen pääse paremmille vesille, kun ulkona pyryttää lunta, ja sisällä kaikki ikkunalaudat on täynnä esikasvatteita. Mutta pakko niitä oli ostaa, kun kerran olivat niin somasti kaupassa tyrkyllä.

Kauppilan tilaus tuli laitettua vetämään eilen. Magnolian ja mustamarjakanukan lisäksi tilasin etupihan pergolaan samanlaista kärhöä kuin mitä kasvaa takapihan vastaavassa, sekä yhden keltakirjokanukan, joka saa mennä toisen samanlaisen viereen keltaisen kukkapenkin taakse. Keltaista teemaa jatkoivat myös keltavadelmat. Saakin raksavastaava nakutella lisää vattutukia, joiden varaan uudet taimet istuttaa.

Jauhemaista tomaattilannoitetta tilasin 3 pakettia, kun sitä on helppo sekoittaa tomaattien kasvualustaan ja sitten pitkin kasvukautta ripotella taimien juurelle. Viime vuonna käytin moiseen tarkoitukseen rakeista yleislannoitetta, eikä ne rakeet oikein sulaneet koko kesänä ja tahtoivat vain jäädä helposti homehtuviksi klimpeiksi.

Yleensä tähän aikaan vuodesta istutan ekat retiisit ja salaatit kuplamuovin alle kasvariin, mutta tänä vuonna on pakko tehdä poikkeus, sillä -15 C:n yöpakkaset eivät inspiroi istuttamaan mitään. Alkais nyt tuo kevät edes keikkua!

2 kommenttia:

  1. Hienon kokoisia tomaatintaimia sinulla jo! Tiedätkö saako tuota tomaattilannoitetta muuta kuin tilaamalla? Olen menossa Plantageniin tms. lähiaikoina kuitenkin ostoksille, joten ottaisin sen mielelläni matkaan siltä reissulta.

    VastaaPoista
  2. Minä tein nokkoslannoitetta, vaikuttaa melkoisen tujulta aineelta jo hajunsa puolesta! En ole koskaan käyttänyt muita lannoitteita, kuin heposen paskaa ja nokkosta.

    VastaaPoista