lauantai 3. huhtikuuta 2010

Yhtäkkiä tuli kevät

Puutarha pukkaa krookusta!!! Siis mun puutarhani :-O Yleensä moinen ihme on tapahtunut huhtikuun loppupuolella. Näköjään kannatti syksyllä kykkiä ympäri puutarhaa ja kaivella kilokaupalla krookuksen ja narsissin sipuleita maahan. Pieni pläntti nurmikkoa oli paljastunut lumen alta keittiöpuutarhan pergolan luota, ja johan siinä nakotti 8 kpl krookuksia.

Muutenkin kevät yllätti puutarhurin: eilen peippo lauloi lähimetsässä, perhonen lennähti talon seinälle aurinkoa ottamaan, mustarastaita vilisi lintulaudalla, ja kasvihuone lämpeni niin, että taimet pääsivät sinne päivähoitoon. Kesäkeittiöön tuikattiin tulet ja laitettiin nieriä savustumaan, ja vanhemman koiran talviturkki pöllysi pihalla, kun trimmausvastaava tarkeni nyppimisurakkaan ryhtyä. Puutarhuri makasi vieressä lepotuolissa viinilasin kanssa. Dolce vita!

Vesisateesta huolimatta dolce vita jatkuu tänään. Koirat tuossa kuivattelevat turkkejaan takkatulen loimussa, ja puutarhuri juo kolmatta teemukillistaan Kitchen Gardenin kanssa (mähän sanoin, että siinä on paljon luettavaa). Siemenpussit on jo otettu kodinhoitohuoneessa esille, ja kohta alkaa esikasvatuksen loppurutistus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti