maanantai 5. huhtikuuta 2010

Räntäistutusta

Jokavuotisena perinteenäni on maaliskuun lopulla räntäsateessa istuttaa salaattia ja retiisiä ämpäreihin siinä toivossa, että toukokuussa saa kasvihuoneesta satoa lautaselle. Tänä vuonna sään takia homma meni huhtikuulle, eikä taivaalta tullut räntää vaan silkkaa vettä.

Salaatti mainosti itseään rehvakkaasti ympärivuotisella sadolla, joten ehkä se kestää viileähköt olosuhteet kuplamuovin alla ja tuottaa kohtapuoliin maukasta vihreää.

Cherry bellen ja Rainbow mixedin sijaan kokeilin tällä kertaa Istap-retiisiä, joka tuotti viime keväänä kasvimaalla niin hurjan sadon, että iso osa täytyi donkata kompostiin, kun ehtivät mennä jo liian puumaisiksi. Istap on maukas ja mieto, ja myös sen lehdet on herkulliset (jep, puutarhuri vähän sekosi sukissaan ja vahingossa nyhti retiisin lehtiä kourakaupalla pinaattipiiraaseen, eikä huomannut erhettään kuin viikkoja myöhemmin...). Tänä vuonna täytyy hiukan hillitä retiisin kasvattamista, kun en ole keksinyt, miten sitä voisi säilöä.

PS. Joku kakkiainen oli käynyt syömässä mun krookuksia! Papanoista päätellen kyseessä on myyrä. Sitten ne vielä kehtaa väittää, että myyräkanta on romahtanut >:-(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti