keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Pestoa tulossa

Basilikat on jo mahtavan muhkeita ja aromaattisia. Täytyy muistaa ens vuonnakin laittaa ne vain roheesti huhtikuun alussa kasvariin itämään, vaikka ovat kylmälle arkoja. Hyvin ne siellä ovat pärjänneet kylmistä öistä huolimatta. Enkä enää ikinä kasvata niitä muissa kuin altakasteluruukuissa, koska niissä bassuista tulee suurilehtisiä ja reheviä.

Jännästi nuo kaksi lajiketta toisistaan eroavat. Oikealla on vanha tuttu Genovese, mahtavan pippurinen perusbassu, josta saa maailmankaikkeuden parhaimmat pestot. Genovan luigi tekee siitä melkein yhtä hyvää pestoa kuin meidän chef.

Bolloso napoletano (vasemmalla) on kuulemma jenkkien mielestä parempaa kuin Genovese. Miedompi maku siinä ainakin on. Ja jotenkin anismainen. Sen verran isot lehdet siihen pitäisi kasvaa, että niihin vois ajatella käärivänsä jotain mukavaa, kipakkaa täytettä. Tomaattisalsaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti