maanantai 13. kesäkuuta 2011

Kasvarin kesäkuu

Kuva on otettu viikko sitten, ja taimet ovat huomattavasti tuosta jo kasvaneet. Vihannespunkit on nujerrettu, ja taimet on tuuheita, tummanvihreitä ja terhakoita. Uskalsin jo Keittiöelämään tädille luvata maistiaiset tomaateista, kun nuo kukkivat niin hurjasti. Eka kurkkukin on kasvamassa, ja paprikat pukkaa kukkaa. Basilikaa täytyy istuttaa pikapuoliin lisää, koska nuo nykyiset muuttuvat kohta puisiksi.

Tänään on sen verran viileämpää, että täytyy käydä tomaateista nyhtämässä varkaita. Viime viikolla siihen ei kyennyt, kun kasvarin lämpötila huiteli saunan lukemissa.

Puutarha muuttaa muotoaan nyt joka päivä, kun yhä useampi puu, pensas ja perenna innostuu kukkimaan. Ei meinaa taaskaan millään pysyä kesän perässä.

3 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä sinunkin kasvihuoneessasi. Minä olen jo syönyt omia tomaatteja täällä kolmosvyöhykkeellä.

    VastaaPoista
  2. Mä taidan kasvattaa jotain myöhäislajikkeita, kun anopillakin oli jo tomaatteja kasvarissaan. Sen siitä saa, kun ei mihinkään tanskanvienteihin tyydy, vaan pitää himoita jotain eksoottisempaa :-D

    VastaaPoista
  3. Minä joudun kasvattaa tomaattini pihalla, ja vasta ovat komeassa kukassa. Muutama raakile on yellow pear-lajikkeessa, muuten saa odottaa raakileitakin vielä. Kasvihuoneesta saan vaan haaveilla, kun tilaa ei ole sille.

    VastaaPoista