sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Sipuliviikonloppu

Kauppilan tilaus saapui viime viikolla, ja yllätyksekseni huomasin, että olin tilannut ihan sikavähän valkosipuleita. Haaveet valkosipulipenkistä oli romuttua tyystin, kunnes Puutarha-Matti tuli hätiin järisyttävän kalliine talvivalkosipuleineen.

Tämä viikonloppu onkin mennyt istutusten merkeissä. Kriikunapuun ja Charles de Millsien alle istutin oransseja tulppaaneja, joista jo yhden ehti orava kaivaa ylös ja makustella nurkasta. Etupihan kukkapenkin etualalle donkkasin kerrotut liljat, joiden sipulit tosin olivat aika huonon näköisiä. Lintujen ruokintapaikan alle istutin idänsinililjoja, ja aronioiden tyveen krookuksia ja minihyasintteja.

Samaan syssyyn istutin sitten valkosipulitkin, vaikka ensin aioin laittaa ne samaan kasvimaahan valkosipulinsiemenien kanssa, jahka chef olisi saanut kokattua siinä kasvavat palsternakat. Kevät-Ullan on syytä muistaa, että maissipenkin oikealla reunalla kasvaa valkosipulinsiemenet ja jeerapenkki on puoliväliin donkattu täyteen valkosipulia. Ettei taas käy niin, että keväällä tulee täpinöissään istutettua kaikkea toistensa päälle tai kaivettua valkosipulit kokonaan ylös.

2 kommenttia:

  1. Kauanko sinulla kesti ennen kuin Kauppilan tilaus tuli? Tein omani elokuun 27.päivä, eikä se ole vieläkään tullut.

    VastaaPoista
  2. Niin kauan, että unohdin, mitä olin tilannut :-D Aika kauan kesti, sillä tein tilauksen heti seuraavana päivänä kun kuvasto oli tullut.

    VastaaPoista