tiistai 13. joulukuuta 2011

Tavarajoulu

Ehtihän ne jouluksi kotiin! Ja saivat postilaatikossa kylmä- ja kosteuskäsittelyn, kun räntää oli päässyt luukusta sisään. Kauhea pettymys, kun suurin osa pussukoista oli geneerisiä T&M -pusseja, eikä niissä ollut nättiä kuvaa. Eihän tuollaiset houkuttele mitään kasvattamaan, ja epäkäytännöllistäkin, kun joutuu takaa lukemaan, mitä siemeniä pussukan sisällä oikein on. Kuvasta sisällön huomaisi kertasilmäyksellä.

Mutta uudesta Shirazista olen ylpeä. Nyt sitä rummutetaan joka lehdessä, kun se on T&M:n vuoden 2012 vihannes (jotenkin musta tuntuu, että tällä työ- ja YT-tahdilla meikäläinenkin kohta ansaitsee saman tittelin...). Toivottavasti se viihtyy meidän pihassa ja tuottaa paljon sattumia salaatteihin ja wokkeihin. Ja toivottavasti naukseri suostuu tummanpunaisia sokeriherneitä syömään - naukserin takia kun meillä sokeriherneitä lähinnä kasvatetaan. Mikä sen kivempi ääni kesäpäivässä kuin herneen rouskuminen partaisessa kuonossa.

Tarkkasilmäisimmät varmaan huomaavat kuvasta pussillisen San Marzanoa. Kitchen Garden se siellä osoitti kohtalon ivaa sujauttamalla pussin lehden mukaan joululahjaksi. Eihän sitä murheenkryyniä mulla ollutkaan ennestään kuin 3 pussia. Joudun siis kasvattamaan sitä ainakin seuraavat 5 vuotta, kun en henno kuitenkaan heittää siemeniä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti