torstai 8. joulukuuta 2011

Laventelia hangessa

Ja muita välimerellisiä ihmetyksiä. Siskolla kukkii (!) rosmariini parvekkeella, ja meidän laventeli (on siellä pieni rosmariinikin samassa ruukussa) sen kun sinnittelee ruukussaan terassilla, vaikka lämpötila on jo käynyt -10:ssä. Vähän eksoottisempia joulukukkia siis tänä vuonna.

Vielä eilen chef talikoi perunoita lumen alta ja tarjosi niitä chilimajoneesin kanssa. Maku oli yhä kohdillaan.

Kitchen Gardenin mukaan kaikki itseään kunnioittavat puutarhurit tarjoavat joulupöydässä tuoreita palsternakkoja omalta kasvimaalta. Kyllä mä muutaman luirun jätin kasvimaalle ens kevättä varten, mutta eiköhän maa jäädy jouluun mennessä. Eikä niistä luiruista ruuaksi asti olisi kokonsakaan puolesta. Mutta tietysti jos kunnioitus on niistä kiinni, niin tokihan sieltä muutama tahmainen Gladiator täytyy joulupöytään tuoda.

Viimeinen savoijinkaali jäi myös lumen alle. Hyvin sitä näköjään tottui kuraan ja sateeseen, kun ei sen tarkemmin pitänyt sadostaan huolta. Kaali oletettavasti tosin pärjää lumen alla, mutta pitää silti se käydä poimimassa ennen kuin jänikset ehtii apajille.

1 kommentti:

  1. Heija sadonkorjuulle! Ja puutarhaus muka kausipuuhaa! Pyh. Meilläkin syötiin itsenäisyyspäivänä vielä juuri maasta nostettuja porkkanoita ja junapuuria. Loistokamaa!

    VastaaPoista