torstai 29. joulukuuta 2011

Ihmemarjoja ja kansainvälisiä munuaisia

Asuapa nyt autuaammilla istutusmailla! Kitchen Gardenin sivut pursuaa kaikkea jännää kevätuutta: wonderberryä, jonka keltaiset marjat maistuvat makealle viinimarjalle, ja jonka lehtiä voi syödä kuin pinaattia; fourberryä, joka on sekä koristeellinen, että satoisa ja maukas; persikkaa Peche de vigneä, joka on kuulemma "most glorious peach on earth"; maailman vanhinta sitrusta Buddha's Handia, joka on syötäväksi kelpaamaton, mutta jösses minkä näköinen :-0

Sitten ne on keksineet mennä risteyttämään luumun ja aprikoosin (Suttonsilla nimeltään pluot; Dobiesilla aprium). Ei kuulemma yhtään kitkeryyttä, vaan aromaattinen ja hyvin makea hedelmäliha. Katkeraa.

Pottujakin oli niillä taas vaikka minkälaista; keltaista, pinkkiä ja violettia. Jopa ällösti nimetty ja kalvakka International kidney vaikutti mielenkiintoiselta, kun sitä niin kehuttiin salaattiperunana.

No, oli meilläkin tuossa juuri keväinen kokemus: tukkakoira kaivoi vartin verran myyränkoloa, ja jääkylmän mudan peseminen pois tassuista ja kuonosta toi hyvät kevätaromit nenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti