perjantai 25. marraskuuta 2011

Rusticum rosso 2012

Thompson & Morganin "Just for you Mrs U" tarkoitti kymmenen punnan alennusta siementilauksesta. Kun kerran tässä vesisateen keskellä ei ole pelkoa siementen tahattomasta kylmäkäsittelystä Itellan huomassa, aloin nakutella tilausta.

Shirazin ja Crimson floweredin lisäksi ensi vuoden leguumeiksi valikoituivat vanhat perinnelajikkeet (juu, rustiikkia, rustiikkia)  Alderman-herne ja Scarlet empire -ruusupapu, sekä uutuushärkäpapu De Monica ja hyväksi ja nätiksi havaittu parsaherne.

Vanhoista tutuista kasvariin muuttavat keväällä tomaatti Sungold, paprika Gourmet ja kurkku Burpless tasty green. Nämä on niin hyviksi havaitut, etten helpolla niistä luovu. Ja onhan ne jo rustiikkiset näillä seuduilla, jossa niitä on viljelty monta vuotta.

Maailman parhaimman pinaatin jahti jatkuu ens vuonna Apollolla, joka kenties joskus päätyy samalle lautaselle chili Pinocchio's nosen kanssa. Ja koska viime yönä näin enneunen jättimäisistä kukkakaaleista, ajattelin vielä kerran yrittää kukkakaalin kasvatusta All year roundilla. Sen luvattiin olevan helppo kasvattaa. Yeah, right.

Kukkiakin mää tilasin! Älysin yhtäkkiä, että Sweet William tarkoittaa harjaneilikkaa, jonka kukkia ja tuoksua rakastan, joten arvoin aikani lajikkeiden välillä ja päädyin punaiseen Summer sundaeen. Sarvileukoijaakin laitoin listalle, kun Appleblossom on ihanan vanhan roosa ja hörsyläinen, ja sarvileukoijien tuoksu on kesäiltaisin niin mausteisen huumaava. Onnistuin joskus saamaan Appleblossomin kasvamaan, tosin sen kauniit kukkaset peittyivät toisten kasvien lehtien alle. Tupsupäinen, hipahtava unikko Tallulah belle blush näytti sen verran hullulta, että se ansaitsi paikkansa tilauksessa. Ja keski-iän velvoittamana tilasin vielä Durange tangerine -samettikukkaa.

Yllätykseksi monessa siemenpussukassa oli kahden viikon toimitusaika, joten taitavat siemenet tulla sopivasti joululahjaksi itselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti