perjantai 9. huhtikuuta 2010

Talvivalkosipuli

Vuosi 2008 oli mahtava valkosipulivuosi. Olin keväällä tilannut talvivalkosipulia Kauppilasta ja istuttanut ne kasvimaalle. Alkusyksystä kohtasi yllätys, kun kokeeksi nostin yhden sipulin ylös: sehän oli jättimäinen pallero :-0 Toinen yllätys tuli kokatessa: sipuli oli lähes läpikuultava ja valtavan mehukas ja maukas. Kun loppusyksystä nostettiin loputkin valkosipulit, olivat ne melkein kaikki samaa koko- ja makuluokkaa.

Yhden sipulin uhrasin jatkoistutukseen, mutta mansikanrönsyt taisivat tukahduttaa sen jälkeläiset. Jänskättää nyt odotella, josko kasvimaan uumenissa ois kuitenkin sipulinjämät säilyneet ja sieltä vielä valkosipulia nousisi

Talvivalkosipulia ei ole pitkään aikaan ollut myynnissä. Harmittaa, etten aikoinani ottanut sipulinkukkien tekemiä siemeniä talteen. Ehkä niistä ois saanut kasvatettua lisää tätä herkkua. Täytyy seuraavalla kerralla olla viisaampi ja keskittyä hommaan ihan kunnolla ja ajatuksen kanssa. Tai sitten odotella, että saa uusia alkuja anopilta. Kadehtien katsoin, kun anoppi jaksoi näprätä sipulinsiementen kanssa. Kyllä mäkin sitten eläkkeellä ehdin tehdä saman!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti