tiistai 20. huhtikuuta 2010

Kaalit kokeessa

Iltahämärissä hiivin upottamaan kädet ja kaalin siemenet muhevaan hevosenkakkaan, jipii. Vaikka sitä koko talven suunnittelee istutuksia, siltikin on aivan pöllämystynyt, kun varsinainen aika koittaa. Kaikki suunnitelmallisuus ja järki katoaa päästä, ja ihan randomisti vain tekee kylvörivejä ja laittaa niihin siemeniä. Nyt sentään hiukan jarruttelin, koska näin aikainen kylvökokeilu voi johtaa siihen, että kaikki täytyy istuttaa uudestaan. Täytyi siis jättää varasiemeniä vielä pussukoihin.

Välikasvit muistin sentään! Kaalien väleihin laitoin rucolaa, mitzunaa, pinaattia ja erilaisia retiisejä. Nämä ehtivät kasvaa pois kyssien, kurttujen, ruusu-, parsa- ja kukkakaalien tieltä.

Autotallista löytyi rullallinen leveää muovia, josta rakkausaviomies leikkasi sopivan palan suojaamaan kaaleja kylmältä ja kirpoilta. Mielenkiintoista seurata, aikaistuuko sato nyt parilla viikolla muovin alla.

PS: Honkkarilta tuli just sopivaan saumaan tuholaismyrkkyjen mainos. Niiltä löytyy luonnonmukainen spray vihannespunkkien torjuntaan. Kyseinen aine soveltuu vihannesten päälle ruiskittavaksi. Tarvii hakea pikapuoliin. Samalla niiltä saa myös hyvää tomaattilannoitetta, jota olen tähän mennessä aina tilannut Kauppilalta, kun muualta ei ole löytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti