keskiviikko 17. elokuuta 2011

Oranssia! Joka paikassa!

Paprikaa on tänä vuonna tulossa hyvin. Oranssi Gourmet on tehnyt isoja hedelmiä, jotka näyttävät ehtivän kypsyäkin. Pari olemme saaneet jo ruokapöytään, ja maku oli tutun makea ja mehevä. Paprikakin näköjään viihtyy altakasteluruukussa, sillä altakasteluruukun hedelmät ovat melkein kaksinkertaisia ämpäreissä kasvaneisiin verrattuina. Pitää muistaa ens vuonna tämäkin seikka.
Toinen oranssi sato kasvaa tyrnipuskissa. Pienin puska jo kypsytti marjansa, joten helteestä ilahtuneena kirmasin niitä eilen poimimaan (viime vuonna marjat kypsyi vasta syyskuun järkyttävässä kylmyydessä, ja tyrnimehu jäädytti poimiessa näpit). Pari marjaa ehdin riipiä (ja saada yhden piikin peukalon kynsinauhan alle), kunnes tajusin, että varpaissa on menossa invaasio. Gaziljoona mustaa muurahaista kiipeili pitkin kenkiä, varpaita ja lahkeita. Villin intiaanitanssin jälkeen siirryin toiseen kohtaan vain huomatakseni, että muurahaisia oli ihan joka paikassa.

Apuun tuli puutarhatuoli, jonka päällä otin Lindaakin paremman kyykkyviulistiasennon ja jatkoin poimimista. Murkut keksivät sillä välin kasvattaa siivet ja lentää tukkaan & puseron alle, eivätkä millään tarkertuneet hyppyhämähäkin massiivisiin verkkoihin, joita tyrni oli täynnä.

Tunnin poimimisen jälkeen kasassa oli ainakin 2 kourallista marjoja, joten kipasin soseuttamaan ne. Turskis vaan, ja sauvasekoitin roiskautti soseet silmille. Ois pitänyt olla syvempi astia. Ja kun käännyin ottamaan uutta astiaa, sauvasekoitin kaatoi loput soseet pöydälle.

Että chefille vaan tiedoksi, minkä takia meidän keittiörätti on tänään oranssi. Mutta sain mä ainakin 2 desiä tyrnimehua aikaiseksi!

1 kommentti:

  1. Luigi! Ullalle lahjaksi puutarhajakkara/tikkaat. Ja muurahaiskarkotinta! :)

    VastaaPoista