lauantai 27. elokuuta 2011

Kypsä!

Kuulkaa, kypsä se on! Eikä mennyt hallan mukana (toisin kuin perunanvarret). Nyt se tönöttää tuossa keittiön pöydällä odottamassa kohtaloaan. Nigel Slaterin Tenderissä oli hurmaavia kurpitsareseptejä ja nälkää herättäviä kuvia. Tartuttiin chefin kanssa siihen versioon, johon tulee kikherneitä (tai kuten legendaarisessa kokkausohjelmassa sanottiin: kik- eli kahviherneitä. Ei kauhean appetisoivaa.), inkivääriä, korianteria, kardemummaa, kookosmaitoa ja chiliä. Tosin viikonlopuksi luvattiin helteitä, joten voi olla, että kurpitsa saa pitää henkensä ensi viikkoon, kun ei helteitä haluta hukata hellan ääressä seisomiseen.
Chefin makunystyröitä on jäänyt kaihertamaan myös jo edesmenneessä tamperelaisravintolassa tarjottu, Hans Välimäen reseptoima kurpitsakeitto, joten jonkinlainen keitto tulee olemaan kurpitsalistalla seuraavaksi. Jamien kirjassa olikin muheva versio, johon tuli paljon parmesania. Tuosta kurpparista kyllä riittää keittoonkin asti, ja kasvimailla noita palluroita on lisää oranssoitumassa, joten hyvässä lykyssä saadaan käytyä sekä Nigelin että Jamien reseptit läpi ennen pakkasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti