perjantai 25. marraskuuta 2011

Joulujuhlat tiedossa

Meiliin kolahti kutsu joulujuhlaan, jossa saa hehkuviiniä, panettonea ja lämpimän italialaisen tervetulon. Harmi vain, että tapahtuma on Harrowssa, eikä ihan just nyt ole menoa Lontooseen.

Seeds of Italy se siellä muistutteli olemassaolostaan (ja siitä, että mulla on vielä tomaatti Costoluto di Parma, borlotot & muut pavut ja vihreä kurppari tilaamatta).

Ajatella, jos Suomessa järjestettäisiin vastaavanlaisia tapahtumia (tai jos järjestetäänkin, niin ainakaan Mrs U ei ole ollut kutsulistalla, mikä tietysti on suuri vääryys): pääsisi kesken kamalimman vuodenajan suunnittelemaan puutarhaa ja seuraavan vuoden menua muiden hurahtaneiden kanssa. Hyvässä lykyssä kauppias voitelisi Visan vinkumaan hyvillä tarjouksilla, uusilla ideoilla ja parilla lasillisella hehkuviiniä. Tuolla konseptilla tältä akalta irtoaisi kymppi jos toinenkin.

Harmi, että Suomessa kaupallinen puutarhakausi alkaa vasta huhti-toukokuussa, vaikka lyhyen kasvukauden takia puutarhurit kaivavat esikasvatuspotit esille jo tammikuussa. Jos näistä YT:stä ei selviä työllistettynä, voisi tietysti perustaa konsulttiyhtiö "#%!:n, joka neuvoisi puutarhaliikkeitä, siemenkauppiaita ja TV-yhtiöitä saamaan maksimaalisen voiton: for fxxxx's sake, panostakaa myyntikautenne ja puutarhaohjelmien näyttö talveen, jolloin puutarhurit ovat lähtökuopissaan ja seuraavan vuoden suunnittelu ja ideointi maksimissaan. Turha tarjota meille mitään enää keväällä tai kesällä, kun me ollaan silloin jo ihan pihalla ja kasvihuoneissa, teidän ulottumattomissa. Mitä järkeä tilata tomaatinsiemeniä huhtikuussa, kun esikasvatuksen ois pitänyt alkaa jo 2 kk sitten.

Vaikka kasvukausi päättyi jo kuukausi sitten, puutarhurit eivät vetäydy talviunille. Tästä viisaudesta puutarhaliikkeet saavat maksaa 100 €. Tilinumero ilmoitetaan myöhemmin.

3 kommenttia:

 1. Minäkin olen ihmetellyt tuota samaa. Siemenet ovat valmiina, joten miksi niitä ei kannattaisi mainostaa nyt. Ja ennen kaikkea, miten ihmeessä kaikki puutarhaohjelmat tulevat kesäisin? Kenellä puutarhaharrastajalla on silloin aikaa katsoa televisiota? Minä en ainakaan tunne yhtään.

  VastaaPoista
 2. Järjestetään meillä korvaukseksi joulujuhla, jossa saa hehkuviiniä, panettonea ja lämpimän pohjalaisen vastaanoton. Suunnitellaan pihaa (jos mitn nähdään pimeässä) ja tsekataan siemenvarastot.

  VastaaPoista
 3. Hei kaikki Puutarha Ystävät!
  Olen haaveillut löytäväni listan jossa suomalaiset puutarhablogit löytyisivät kasvuvyöhykkeet mukaan. Siitä olisi hyötyä, etenkin meille haastavammilla vyöhykkeillä eleleville, mutta se olisi myös hauskaa ja opettavaista. Ja ehkäpä samalla vyöhykkeellä olevat puutarhablogistit voisivat innostua järjestäämään tapaamisia keskenään tai osaavat auttaa ja vinkata hyvistä tapahtumista. Tartu haasteeseen, lisää oma puutarhasi listaan oikean kasvuvyöhykkeen alle ja halutessasi laita linkki tälle sivulle omaan blogiisi!

  Linkki PUUTARHABLOGIT VYÖHYKKEITTÄIN LÖYTYY TÄSTÄ: http://karolinanpuutarha.blogspot.com/p/suomalaiset-puutarhat-kasvuvyohykkeen.html

  Ps. meidän pitäisi järjestää kesken kamalimman pimeyden ja pakkasen omat siemen ja puutarhasuunnittelun pippalot =)

  VastaaPoista