maanantai 22. marraskuuta 2010

Inventaario 2010

Hyisen metsälenkin jälkeen puutarhurilla oli 2 vaihtoehtoa: 1) alkaa joulusiivo 2) inventoida siemenpussit. Joulusiivoon on vielä 5 viikkoa aikaa; siemenpussit pitää inventoida hetijustnytkohtasamantien.

Sen verran olen organisoitunut, että siemenlaatikoston yläosa on järjestetty sen mukaan, mitä pitää missäkin kuussa esikasvattaa, ja alaosa sen mukaan, onko kyseessä juures, leguumi, salaatti vai yrtti. Juu, ihan huippusaavutus pohjalaiselta, mutta miksi ihmeessä en ollut keväällä merkannut ylös, mikä pussukka tyhjeni! Hirveä homma yrittää muistella, että mitäs meillä aina kasvatetaankaan. Koko viikonloppu on mennyt siihen, että vähän väliä tarttee juosta siemenlaatikolle merkkaan ylös lapulle "kurkku", "fenkoli", "vahapapu"...

Mutta tässä siis itselle vielä virtuaalinen muistilappu, jahka töissä iskee tylsyys ja veri vetää siemenfirmojen sivuille: romanesco, kurkku, talvikurpitsa, kyssäkaali, parsakaali, fenkoli, palsternakka, vahapapu, mizuna, korianteri, basilika, punajuuri, ruusupapu.

Luigille kans virtuaalinen muistutus, että ens vuonna tehdään rutkasti mizuna-, persilja- ja basilikapestoa pakkaseen, kun ne kerran niin hyvin kestävät pakastusta. Suorastaan pyhä kokemus syödä tähän aikaan vuodesta omista bassuista tehtyä pestoa.

1 kommentti:

  1. Multa puuttuu kaikki järjestelmällisyyteen viittaavakin pääkopasta :D Silti olen sentään osannut pitää suurinta osaa siemenpusseista yhdessä lootassa, ja niitä tulikin jo hypisteltyä vähän aikaa sitten. Levitettyä pöydälle, lueskeltua takatekstejä, mietittyä miten kesä 2010 meni... ja Mitä sitä haluaisi kesältä 2011..HMMM

    VastaaPoista