lauantai 14. toukokuuta 2011

Vahditaan tököjä

Routa vielä lohkeilee jalan alla, ja pintamaa on rutikuivaa, mutta niin vain puski eka parsa pinnalle. Nyt alkaa se aika, että joka päivä pitää käydä tsekkaamassa parsapenkit, josko sieltä olisi uusi tökö noussut - nuo pirulaiset kun kasvavat tosi nopeasti ja muuttuvat sekunnissa puisiksi.

Toisen parsapenkin istutin siinä toivossa, että joskus oikeasti saisi ison nipun laitettua kerralla ruokapöytään. Mutta kovin yksittäin nuo tuntuvat kasvavan, joten chef saa kokata vain max. 4 kappaletta yhdellä kertaa.

Hyviä ne kyllä on :-) Kaupan tehotuotetut, mauttomat paksukaiset eivät pääse lähellekään näitä makeita ja raikkaita tököttimiä. Ja tölkkiparsastahan nyt ei ikinä uskoisi, että se on ihmisravinnoksi tarkoitettu.

Eilen tehtiin kalalle lisuke nokkosista, manteleista ja fetasta. Kohta pitäisi hyötykäyttää myös horsmanversot, joita tontti alkaa olla täynnä. Ryöpättynä ja voihin upotettuna maistuvat yllättävän mainiolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti