lauantai 23. huhtikuuta 2011

Rakko ahkeran kämmenessä

Toistaiseksi loistava pääsiäisloma! Eilen oli sen verran kylmä päivä, että sen raaski uhrata vuoden inhottavimpaan hommaan, eli ikkunoiden pesemiseen. Näköala kirkastui kuin taikaiskusta, eikä ainakaan vielä ole yksikään muuttolintu ikkunoihin iskeytynyt. Bonuksena jaksoin heitellä viimeisistä lumikasoista paakkuja pitkin tonttia sulamaan. Eika siinä vielä kaikki: aurinko alkoi paistaa juuri, kun chef heitti lihat grilliin.

Tämä aamu valkeni aurinkoisena, ja pakkasyöstä huolimatta olivat begoniat ja pelargonit säilyneet hengissä terassilla. Esikasvatteet pääsivät aikaisin aamulla kasvariin, ja pikapuoliin syöksyi puutarhuri karvaisine jälkikasvuineen perässä.

Ensin hajotettiin lumikasoja hiukan lisää, sitten leikattiin angervot tukkakoiran suosiollisella avustuksella, ja lopulta päästiin kukkapenkkien pariin. Kovin roheesti ei voinut kukkapenkkejä riipiä, sillä uutta kasvustoa pukkasi jo siihen malliin, ettei jalkaa tahtonut saada mihinkään väliin. Myyrien jalat tosin olivat tehneet useamman polun ja kolon kukkapenkkien uumeniin.

Kasvimaat alkoivat vetää puoleensa, joten täytyi nopsaan käydä inventoimassa siemenlaatikot ja alkaa istutuspuuhiin. Raitajuurta, keltajuurta, rucolaa, mizunaa, pinaattia, italialaista soppasalaattia, naurista, porkkanaa, kahdenlaista fenkolia, sipulia, palsternakkaa, tilliä, viinisuolaheinää, salaattia... Jossain välissä muistui mieleen, että rivit ois syytä merkitä, joten tuli kiire laittaa muistiin, mitä missäkin toivottavasti kohta kasvaa.

Luigi väsäsi sillä välin innovatiivistä kastelusysteemiä, joka huomenna implementoidaan kaalimaahan. Huomenna pitäis myös kaivaa vanhimmat kasvimaat ylös ja vaihtaa niihin mullat. Leparit tuli pestyä tänään ja niille varmaan on huomenna jo käyttöä, kun FMI lupaa +18!

2 kommenttia:

  1. Oo! Ihan parasta. Meillä ehkä päästään kylvöhommiin huomenissa. Alkuviikosta lapio upposi vain puolikkaan verran, siemenet on jo valmiina eteisessä.

    Kerro, Ulla, lisää innovatiivisestä kastelusysteemistä!

    VastaaPoista
  2. Täytyy ottaa kastelusysteemistä kuva, jahka se on valmis :-)

    VastaaPoista