lauantai 30. huhtikuuta 2011

Keittoon, mausteeksi, uuniin paahtumaan

Eikö olekin kaunis ja herkullinen näky: talvivalkosipulit siinä tönöttävät tanakoina riveinä. Hyvän alun ovat saaneet kasvulleen muovin alla. Tuskin maltan odottaa, että niitä saa lautaselle. Kaupan kellarilta maistuvat, kuivat, kiinalaiset valkosipulit ovat tästä kulinaari-iloittelusta hyvin kaukana.

Muovin alta pukkaa myös retiisin ja salaatin ituja. Nopeasti nekin ovat lähteneet kasvuun. Hassua, että kaikki nämä vuodet sitä on odottanut puutarhalehtien mainitsemaa maan lämpenemistä, ennen kuin on istutuspuuhiin uskaltanut ryhtyä, vaikka loppujen lopuksi tarvii vain suht. sulan maan ja paljon harsoa.

Esikasvatteet ovat reipastuneet hurjasti, kun pääsevät nyt päivisin kasvariin. Ainoastaan Sungoldit on honteloita rimpuloita, mutta ehkä ne siitä tokenee, kun ne ens kuussa saa istutettua syvälle ämpäriin. Täytyy muistaa ens vuonna laittaa ne esikasvatukseen vasta maaliskuun puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti