sunnuntai 15. tammikuuta 2012

So going to seed

Mikä ihana viikonlopun aloitus: postilaatikossa muhkea siemenpaketti Seeds of Italylta ja painotuore Kitchen Garden! Juuri sopivaa virittelyä tulevaan esikasvatusviikonloppuun.

Lisähoukutuksena Kitchen Gardenin välissä oli DT Brownin taimi- ja siemenluettelo ja Harrodin puutarhatarvikekuvasto, joita pääsi rauhassa pläräämään, ja jostain lehden uumenista putosi pöydälle vielä pussillinen porkkanan siemeniä. Siemenlaatikostosta ei enää kaikki laatikot mahdu kiinni.

Viininpunaisen lisäksi ens kesänä puutarha kukoistaa keltaisena, sillä istutettavana on nyt kolmea erilaista keltaista papua sekä tuo hurjan näköinen, röpeliäinen, kalmankelmeä kesäkurpitsa. Tuskin maltan odottaa, millaiselta se kasvimaalla näyttää - saati sitten lautasella. Suutuntuma voi olla mielenkiintoinen.

Tunnelmaa vesittää (jäädyttää?) se, että joku pölvästi on mennyt tilaamaan senttikaupalla lunta ja 17 astetta pakkasta, eikä edes ikkunalla kukoistavat tulppaanit ja marketin tuuhea basilika onnistu tekemään maisemasta yhtään keväisempää. Aurinko sentään paistaa, tosin vain about navan korkeudella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti