maanantai 16. tammikuuta 2012

Harvinaisen fiksua esarointia

Että me osattiin chefin kanssa olla fiksuja! Vaikka uuden taimienkuljetuswagonin tilaamisessa turaantui koko lauantai autokaupassa, ymmärrettiin silti olla reippaita ja roiskia jauhoja (= pizza, chef) ja multaa (= esikasvatus, minä), eikä säästää näitä toimia siivouspäivälle, kuten normaalisti.

Olin jo hyvissä ajoin raahannut ulkovarastossa painavaksi klöntäksi jäätyneen multasäkin kodinhoitohuoneeseen sulaamaan. Kohta nähdään, oliko se fiksu teko, sillä kyseessä on puutarhamulta ja syksystä asti avonaisena ollut säkki. Puutarhamulta voi olla pienille taimille liian tujua, ja syksyn aikana säkkiin on voinut kotiutua ötökkä jos toinenkin. Mutta taimimullan metsästäminen marketeista tuntui jotenkin ylimitoitetulta hätävarjelulta.

Ensin siirsin kaktuskasvatit suurempiin ruukkuihin ja sitten rupesin varsinaiseen esarointiin. Taimilaatikkoon asettui taloksi tutut munakoisot Black enorma ja Listada de ganda, paprika Gourmet ja chili Pinocchio's nose. Osasin olla vielä niin fiksu, etten istuttanut munakoisoja vierekkäin, enkä paprikaa ja chiliä vierekkäin. Nyt ei pitäisi mennä sekaisin siitä, mikä kasvaa missäkin.

Listadaa jäi vielä sen verran, että ens vuonnakin kasvatan munakoisoa. Mutta sen jälkeen toivottavasti viisastun ja lopetan moisen haihattelun, kun munakoiso ei tahdo millään ehtiä munia meidän kesässä. Tosin vuonna 2013 joku tietysti keksii kehittää jonkun hauskannäköisen koison ja meikäläinen sortuu taas...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti