lauantai 5. helmikuuta 2011

Helmikuun helmet

Ihanaa, kun kaupasta löytyi jo sipulikukkia tuomaan kevättä kotiin. Muutaman mummon kanssa niitä kahmittiin kilpaa ostoskärryihimme marketissa, ja nyt on keittiössä miellyttävän kukkea tuoksu. Hyvässä lykyssä helmililjat ovat sellaista lajiketta, jotka jaksavat ulkonakin kasvaa näillä leveyksillä, joten täytyy säästää sipulit kesää varten.

Näkyi muutenkin tulleen kevät kauppoihin, kun olivat jo ensimmäiset siemenpussitelineet pystyttäneet kukkaosastolle. Ihan mielenkiintoisia lajikkeita oli tarjolla, mutta pidin pääni kylmänä, koska kasvimaille ei enempää mahdu. Ellei sitten luigi della casa nikkaroi taas uutta... mulla ois paikkakin sille jo katsottuna...

Tosin luigi ja kääpiö tekivät kasvihuoneen ja kasvimaiden ympärillä kaivauksia (kun joku hiukan liian raivolla kaapi lumia kasvarin katolta ja samalla räsäytti yhden kattopleksin alas...) ja löysivät niin järkyttävän kokoisia myyränkoloja, että ehkäpä kasvimailla kukoistaneet monivuotiset kasvit ovat häipyneet parempiin suihin ja yksivuotisille on nyt enemmän tilaa.

Oikeasti hirvittää, mitä tuon valtavan lumipeitteen alta keväällä paljastuu.

2 kommenttia:

  1. Minä tutkin kanssa Prismassa siemenhyllyjä, ja vaikka kovasti teki mieli ostaa muutama kukkasiemenpussi, jätin hyllyyn :P esikko ostettiin mummolle tuomaan väriä harmauteen :)

    VastaaPoista
  2. Esikot on olleet mun heikko kohtani siitä lähtien, kun yhdessä siirtolapuutarhassa näin upean esikkokujan.

    VastaaPoista