perjantai 28. tammikuuta 2011

Kellukkeet

Kyllä luonto nyt vääntää veistä puutarhurin haavassa: + 3 C ja aurinko paistaa! Jopa linnut ovat höntsääntyneet sirkuttamaan lumisilla oksilla, ja on niin kevätfiilis, että melkein tekis mieli jo ruveta ikkunoita pesemään ja viemään taimia ulos. Kulman takana lymyilevät kuitenkin -30 C:n pakkaset vielä 2 seuraavaa kuukautta, eikä tuo aurinkokaan niin paljon lämmitä, että edes räystäät tippuisivat. Mutta oli se kumminkin ihanaa laittaa aurinkolasit nenälle, kun lähti koirien kanssa lenkille.

Siinä hangessa tarpoessa tuli mieleen kukka-asetelmat (tutkimattomat ovat puutarhurin ajatusten tiet!) ja yhtäkkiä tajusin, että tässähän täytyy jo ruveta rönsyjä juurruttamaan, jotta on kesällä sitten valmiina jotain, mitä laittaa ulkoruukuista rönsyämään. Siellä ne nyt sitten kelluvat jätskiauton tuomissa laseissa.

Kollegan neuvotteluhuoneesta näpistämä juorunalku on kasvanut syksyn ja talven aikana ihan mukavasti. Täytyy tsekata, josko siitä saisi napsittua muutaman oksan juurtumaan kesää varten. Vois olla vinkeä yhdistää anopinkielet, rönsyliljat ja juoru terassin ruukkuasetelmiin. Ainakin olis monenmoista muotokieltä (eli sekasotkua, mutta hienommin ja taiteellisemmin ilmaistuna).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti