keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Hyvän omantunnon siemenet

Korpikankaan kuvasto tuli eilen. Sisältö näytti hyvin paljon samalta kuin aina ennenkin, tosin kirjoitusvirheitä taisi olla entistä enemmän. No, oli siellä ihan mielenkiintoisia vihannesuutuuksiakin, kuten Aji Cristal -chili.

Jotenkin omatuntoa kirpaisi, kun siemenet tulee nykyään tilattua ulkomailta, eikä tuettua kotimaisia yrityksiä. Mutta samoja ulkomaisia siemeniähän nuokin välittävät, eli ovat vain yksi turha väliporras varsinaisen tuottajan ja tilaajan välissä. Ja kieltämättä oli pöyristyttävää lukea, että Korpikankaalta saa 4 eurolla tilattua Thompson & Morganin kuvaston, jonka voi Thompson & Morganin webbisivulta tilata ihan ilmaiseksi!

Valtava volyymi takaa sen, että ulkomaisilta firmoilta saa parempaa palvelua - ja ennen kaikkea nopeampaa palvelua! Siemenet tulee parissa viikossa, eikä tarvi jännittää, ehtivätkö ne ajoissa esikasvatukseen. Ja valikoima on tietysti huikea. Ja toimituskulut pienemmät. Ja webbisivut kattavammat ja houkuttelevammat.

Joten sori vaan, omatunto, mutta kyllä globalisaatio on niellyt tämän puutarhurin.

6 kommenttia:

 1. Niinpä. Onko väärin käydä kivijalkakaupassa sovittamassa takkia ja tilata se sitten Englannista netistä? Jostain syystä siitä tulee kuitenkin vähän syyllinen olo...

  VastaaPoista
 2. Omatunto on ihmeellinen asia. Mutta suoran tilaamisen etuna on omantunnon helpottamiseksi kyllä se, että kun mutkia on vähemmän, tulee kai hiilarijalanjälkeäkin vähemmän. Eikö?

  Chilin siemenet olen kyllä tilannut suomalaiselta yrittäjältä, josta saa suomalaisen kasvattamia ja testaamia siemeniä kotoisasti minigrip-pussissa. Valikoimakin on maailman huippuluokkaa:
  http://fataliiseeds.net

  VastaaPoista
 3. Niin, kun kuitenkin netistä saa halvemmalla kuin kivijalasta. Tosin, jos kivijalasta sais huomattavan hyvää palvelua, niin sitten voisin maksaa extraa. Mutta harvoin sitä niin hyvää palvelua kuitenkaan saa.

  Samoin erikoistumisesta maksan mielelläni enemmän (kiitos vain, Hannele, chililinkistä). Ois aika päheetä, jos useammasta vihanneslajikkeesta löytyisi sille omistautunut kasvattaja. Tai löytyyhän niitä - ulkomailta ;-D

  VastaaPoista
 4. Tuo fatalii-sivusto on kyllä aivan loistava, olen sieltä tilannut sekä viime että tänä vuonna! Jos olet globalisoitunut ja vielä ruotsin taidat niin www.impecta.com (sivut myös englanniksi)ja www.raravaxter.com ovat hyviä ruotsalaisia sivustoja joilla on suomalaiset tilinumerot mikä tekee maksamisen huomattavan paljon halvemmaksi...=)
  Kiitos todella hyvästä blogista!!

  VastaaPoista
 5. Kiitos linkeistä ja kehuista, Linda :-) Täytyy uskaltautua noillekin sivuille ihmettelemään (ja pitää samalla kukkaronnyörit tiukalla - Fataliista alkoi jo kovasti himottaa ne miedohkot, violetit chilit...)

  VastaaPoista
 6. Aji crystal olis se laji mitä vois hankkia - ellei ole jo hankittu :)

  VastaaPoista