Mitä tehdä vajaasta ämpärillisestä raakoja paprikoita? Siinäpä chefille ruokahaaste täksi viikonlopuksi.
Kasvihuoneessa alkaa olla sen verran kylmät ja kosteat oltavat, että tänä viikonloppuna on tyhjennys edessä. Osa paprikoista olikin jo alkanut homehtua, joten tuli kiire poimia talteen ne, jotka vielä ovat syömäkelpoisia.
Pari paprikaa muhii juuri uunissa savoijinkaalin ja lampaan kera; huomenna osa pilkotaan pizzaan loppujen munakoisojen kanssa, ja maanantaina vois muutaman täyttää ja tunkea uuniin.
Näköjään Suomen ilmastossa paprikat eivät ehdi kypsyä, vaikka kasvatuksen aloittaisi jo tammikuussa ja kesä olisi äärimmäisen lämmin. Joka vuosi muutama yksilö ehtii saada väriä, mutta suurin osa syödään vihreinä. Onneksi itsekasvatetut ovat kuitenkin aina hyvänmakuisia, raakoinakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti