torstai 13. toukokuuta 2010

Nilkku-Lotta niittää satoa

Viimein pääsee nyhtämään salaattia ja Istappia aamiaisleipien päälle. Ois toki päässyt jo aiemminkin, ellei puutarhuri olis rönännyt ja katkaissut ukkovarvastaan - katkenneen varpaan kanssa kun on hankala könytä kasvariin. Nyt on sen verran lämmintä, että räntäistutukset tarkenevat jo ulkona.

Puutarhassa täytyy nyt kovasti käyttää miestyövoimaa, mutta lohdukkeeksi miestyövoima osti uuden auton, joten sen rahan edestä voikin miestyövoimaa höykkyyttää edestä ja takaa ;-) Tämän aamun se on viettänyt fiksaamalla kasvimaan harsoja.

Harsojen alla itää jo kovasti (myös voikukat ja koivu). Jokin viimevuotinen yrtti on siementänyt itseään urakalla yhteen kasvimaahan, luultavasti anis. Pari viikkoa saavat kaikki kasvimaat vielä nauttia harson lämmöstä. Sitten saavat muut paitsi kaalit pärjätä luonnon armoilla, koska kitkeminen harson alta on hankalaa.

Pari lämmintä päivää on popsauttanut hiirenkorvat esille. Mukava katsella, kun ympäristö muuttuu pikkuhiljaa harmaasta vihreäksi. Kovasti ois jo hinku istuttaa kesäkukkia, vaikka kylmät vielä takaisin kuitenkin tulee. Jos nyt muutaman, kannettavan ruukun täyttäis värikkäillä kukkasilla, vaikka se tarkoittaakin sitä, että hallan uhatessa parempi puolisko joutuu niitä kantamaan sisään ja ulos. Miesparka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti