keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Esikasvatuksen esivalmistelua

Kaikki alkaa olla valmista vuodenvaihdetta varten: pikapaniikkitilaus Thompson & Morganille tehty (juu, en jaksanut odottaa niiden free postage and packaging -tarjousta, kun paprikat ja munakoisot oli pakko saada heti) ja rakkausaviomies laitettu kantamaan kilokaupalla multaa kaupasta. Nyt vielä täytyy malttaa viikonloppuun, jolloin ollaan jo reilusti kevään puolella ja sitten tyrkätä ekat siemenet multaan.

Aikaistahan tämä esikasvatuksen aloitus on, mutta jos aikoo saada paprikat, munakoisot ja chilit kypsymään ennen pakkasia, on pakko jo ruveta hommiin. Pakkasista puheenollen, toivottavasti ens vuosi on parempi kuin tämä: marraskuu oli ainoa kuukausi, jolloin ei ollut pakkasta...


4 kommenttia:

  1. Entä Gardener's World - onko tilaus jo uusittu?

    Uusia chililajikkeita testissä?

    VastaaPoista
  2. Juu, teen tilauksen aina 3 vuodeksi kerrallaan, ja ilmoittavat aina kauniisti, kun tilaus on loppumassa, joten lehdet tulee mukavasti ajallaan.

    Lehden mukana on tullut erilaisia chilin siemeniä, joten laitan tänä vuonna useampaa lajiketta tulemaan.

    VastaaPoista
  3. Jos sä tilaat keväällä vielä uudestaan tuolta Captain Morganilta, niin mä voisin ostaan kylkiäisenä niitä härkäpavun siemeniä, jotita sain sulta viime kesänä.

    VastaaPoista
  4. Katos vaan, mullakin on härkäpavut aika vähissä. Laitetaan tilaus menemään, jahka saadaan sieltä hyvä tarjous kevään mittaan. Niillä on usein siemenet puoleen hintaan tai ilmaiset postituskulut.

    VastaaPoista