maanantai 13. joulukuuta 2010

Puutarhaelämäkerta

Nigel Slaterin ihanaa webbisaittia browsaillessa törmäsin jampan kirjaan Tender (joo, on jo wish listillä Amazonissa). Nigel kuvaili sitä puutarhamuistelmakseen. Ihastuttava ajatus, eikö: kuvata oma kehityskaarensa puutarhurina, ja puutarhan kehityskaari viherturaajan käsissä.

Tätä ainokaista puutarhaani perustettaessa jonkin verran pidin päiväkirjaa siitä, mitä, missä ja milloin istutettiin. Tietysti siinä vaiheessa, kun mopo karkasi käsistä, ei jaksanut enää kaikkea listata ylös, mutta olisipa hieno sellainen kirja, jossa olisi kuvat ja muistelmat joka kasvista. Ja sitten kun me lottomiljonääreinä muutetaan Italiaan, vois kirjan lahjoittaa puutarhan seuraavalle omistajalle.

Tai ehkä se ois vain masentavaa luettavaa: tuo ei menestynyt savessa, tuon söi jänis, tän söi myyrät, tän tappoi talvi, tuo kuoli muuten vain...

Luigi della casan kanssa tehtiin pari vuotta sitten Ifolor-kirja yhteisistä kodeistamme ja puutarhastamme. Oli kova työ penkoa innokkaan valokuvaajan (siis luigi, en minä) otokset kymmenen vuoden ajalta. Hauska oli kuitenkin muistella, miltä piha näytti, kun tämän keskeneräisen talon ostimme, ja miten piha on muuttunut vuosien varrella.

Ehkä joku joskus keksii, miten blogin saa printattua kauniiksi kirjaksi. Siihen kyllä sitten tulee luigin ottamat kuvat.

1 kommentti: