keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Pussilehtiä

Brittilehdillä on ärsyttävä tapa mätkähtää postilaatikkoon muovipussiin kietoutuneena. Puutarhalehdet tosin puolustelevat tätä tapaa väittämällä, että pusseista saa hyviä "minikasvihuoneita" ruukkujen päälle. Ärsyttävää roskaa se on silti.

Eilen revin Kitchen Gardenia ulos pussistaan, kun yhtäkkiä pöydälle mätkähti pussillinen Red cherryn siemeniä. Ihan kiva joululahja, kiitos vaan. Red cherry on hyvänmakuinen ja runsassatoinen tomsku, tosin edellisvuoden lukijalahjasiemeniä mulla taitaa vielä olla samasta lajikkeesta.

Kovasti Kitchen Garden lupasi ens vuoden aikana uudistua, joten täytyy katsoa, mihin suuntaan lehti kehittyy ja sitten tilata sitä vielä toiseksikin vuodeksi, jahka ensin tekevät hyvän tarjouksen ja jahka lehti dumppaa vanhat patut pois toimituksestaan. Patut kun tahtovat ennemminkin keskittyä näyttelyvihannesten kasvattamiseen kuin maukkaisiin lajikkeisiin. Patut tuntuvat edelleen olevan sitä mieltä, että ainakin vihannesten suhteen koolla on väliä.

2 kommenttia:

  1. Niinhän se tuntuu menevän, että kunhan on kookkaita ja komean värisiä, ni muulla ei väliä :D
    Itse vasta alalla aloittaneena, on välillä ollut harmillistakin olla töissä puutarhaliikkeessä, kun ei ole käytännönkokemuksia vihannesten kasvatuksesta ja mausta, niistähän ne asiakkaat olisivat kiinnostuneet. Ja jokaisen siemenpussin takana lukee "erinomaisen värikäs ja isokokoinen kesän pirtsakka uutuus", "Runsassatoinen maukas tomaatti kesän salaatteihin"... Alalla pidempiä olleita kuuntelemalla opin lajikkeista, mutta silti on paljon opittavaa :)

    VastaaPoista
  2. Just tuollaisia ne siemenpussien taustatekstit tosiaan on :-D Eikä niiden houkutusta pysty vastustamaan. On turhauttavaa kun ensin tuhlaa aikaansa esikasvatukseen ja muuhun hoitamiseen, ja sitten käsissä onkin mauton tai jopa pahanmakuinen kasvis. Meillä sellaiset voi onneksi surauttaa koirille soseeksi, mutta kerran sattui kohdalle niin kammottava kesäkurpitsa, ettei se kelvannut edes niille.

    VastaaPoista