sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Mullimista ja kauhun tasapaino

Kun mies kysyy aamulla lempeästi mitä vaimo tahtoisi, eihän siihen voi vastata kuin että: MULTAA. Niinpä kaiken kestänyt ja kärsinyt Avensis-mies vei vaimonsa Kodin Ykköseen (ehhehee) etsimään kevättä. Ja löytyihän sitä! Ihania ruukkuja, siemenpussukoita, multaa, esikasvatushärpäkkeitä.

Muutaman ruukun ja 60 multalitran kanssa palasimme kotiin, ja aloitin multaoperaation. Ensin vaihtui parin huonekasvin mullat ja ruukut, ja sitten rupesin tildaamaan salviasta ja sitruunatimjamista kannustaloasetelmaa hempeään peltilaatikkoon. Salvia näytti vähän hassulta. Osa lehdistä oli kumman kirjavia. Tarkempi tutkiminen, ja voi p******! Kirvoja! Helmikuussa! Keskellä esikasvatussesonkia!

Olin onneksi älynnyt pitää yrtit loitolla muista kasveista, mutta pakkohan nyt on olla tarkkana, ettei vaan koko esikasvatus tärväänny tältä vuodelta. Salvia lensi saman tien ulos ja kompostiin. Sori vaan, Italian Albengasta asti tänne vieraaksi tulleet kirvat, kun jouduitte päättämään päivänne Suomen pakkasissa. Puutarhuri ei tunne sääliä.

Chilit, paprikat ja munakoisot siirtyivät jo isompiin purkkeihin, ja keittiön ikkunalla itää runsaslukuinen joukko tomaatteja. Aurinko paistaa, tirpat laulaa, ja pensaita ja omenapuita kiertää jäniksen käpälän painaumat. Melkein voisi kohtapuoliin ehkä olla kevät. Jahka tuo #¤%&/:n lumentulo lakkaa.

2 kommenttia:

  1. Kiitos :-) Kasvukausi on niin lyhyt, että täytyy välillä turvautua tällaiseen virtuaalikasvatteluun.

    VastaaPoista