perjantai 17. helmikuuta 2012

Lahjahevosen hampaat

Sitä on vuosien varrella näköjään niin kermap****istynyt lehtien mukana tulevien siemenpussukoiden myötä, että tällä kertaa tuli pitkästä aikaa hyvä mieli, kun Kitchen Gardenin välistä pöydälle tipahti pari pussukkaa. Yleensä lehtien tarjoamat siemenet ovat salaatteja tai tomaatteja, eli juuri niitä, jotka mieluummin valitsen ihan itse. Perussalaatit on tylsiä, enkä halua kansoittaa kasvaria tavistomaateilla. Mutta kun henkilöllä sattuu olemaan sellainen handicap, ettei niitä siemeniä ei kykene heittämään pois, niin kuuliaisesti sitä sitten esikasvattaa Moneymakeria ja laittaa kasvimaahan Little gemiä.

Mutta ah, tällä kertaa Kitchen Gardenissa joku oli ollut niin ihana, että sujautti lehden väliin punajuuren Boltardy ja kaalin Golden acre. Boltardyä on tehnyt mieli kokeilla jo muutaman vuoden ajan (en ole muuten tainnut ikinä kasvattaa punajuurta, vaan pelkästään valko-, raita-, tai keltajuurta), ja kirpanruokahan kelpaa aina (tänä vuonna tosin on pyhä aikomus esikasvattaa kaalit kasvarissa niin suuriksi, ettei kirppojen hampaat niihin pysty).

Seuraavaksi voisivat laittaa lehden mukana salvian siemeniä, kun unohdin tilata niitä. Ja vaikka palsternakkaa. Fenkolia. Pinaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti