tiistai 9. helmikuuta 2010

Terhakoita pentuja

Siellä ne äitin kullat kasvaa ja vahvistuu. Sirkkalehdet ovat saaneet seurakseen jo ekat varsinaiset lehdet, joten ens viikon lopulla porukka pääsee majailemaan isompiin potteihin, jahka puutarhurin talviloma alkaa (tosin näillä lumisateilla se on kaukana lomasta ja sisältää pelkkää lumenluontia).

Sen verran mokasin, että menin laittamaan tomaattien esikasvatuslaatikon tämän laatikon alle ja ajattelin, että tomaattien itäminen kestää reilun viikon. Olivatkin vajaassa viikossa itäneet ja ehtivät aikamoisen honteloiksi ylemmän laatikon pimeydessä. Onneksi tomaatit voi istuttaa hiukan syvempään, kun niille vaihtaa isommat potit, joten ne kyllä siitä rotevoituvat.

Kuvan taustalla näkyy timjamireppana. Tai siis hyvinhän se voi, mutta kyllä heti huomaa, milloin se on meille muuttanut: alaosan terhakka pöheikkö muuttuu yhtäkkiä honteloksi ja vaaleaksi. Maku on silti tallella. Salamatkustaja tosin tuli matkansa päähän: huomasin työpäivän jälkeen, että timjamista kulki kiemurteleva, hopeinen linja keittiön tuolille asti. Linjan päässä oli kuivunut etana. RIP.

Kuvan Multivita puolestaan ei liity kasveihin mitenkään - tai mistä sitä tietää, vaikka se ois mahtilannoite myös kasveille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti