torstai 31. joulukuuta 2009

Rönsyilyä

Viime keväänä Gardeners' Worldissä oli hyvä vinkki: rönsyliljan rönsyjä kannattaa istuttaa kesäkukka-asetelmiin. Tein tietysti työtä käskettyä, koska olkkarin rönsylilja oli rönsynnyt itsensä jo kovin epäsiistiksi.

Kerrankin oli kasvi, jota ei ulkona tarvinnut kahta kertaa karjua kasvamaan! Liljoista tuli aivan valtavat. Saman kasvin 1 rönsy "kasvaa" tällä hetkellä kylppärissä, eikä ole juurikaan kokoaan lisännyt vuoden aikana. Näköjään ulkoilma tekee rönsyliljalle hyvää - tai sitten salaisuus oli hevosenkakka...

Kirjavalehtimania ei osoita laantumisen merkkejä, ja niinpä olen etsiskellyt ens kesän asetelmiin kirjavalehtistä rönsyliljaa. Tänään pahaa-aavistamaton aviomies ajeli kukkakaupan ohi, kunnes vaimo alkoi vieressä hyperventiloida: "Voiks tähän pysähtyä? Tuolla ikkunassa on se kukka, minkä mä haluan!" Nyt on kukka mun, ja ens kesän kirjavalehtiset asetelmat taattu :-)

2 kommenttia:

  1. Miten mä missasin ne rönsyt sun pihalla?!

    Tuo onkin hyvä idea noiden kesäkukka-asetelmien täydentämiseen. Kasvukausi on niin lyhyt, että niiden pelargonioiden juurella mitkään basilikat kasva...

    VastaaPoista
  2. Niitä rönsyjä oli kuistin parvekelaatikoissa ja terassin edustalla ruukuissa. Loppukesästä ei meinannut etuovesta päästä ulos, kun rönsyt rojottivat kulkuväylälle asti.

    VastaaPoista